Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

«Морити голодом». Віртуальна екскурсія експозицією Національного музею Голодомору-геноциду

Posted in Новини - Новини

Щороку, в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів. У 2022-2023-му роках минає дев’ять десятиліть від трагічних подій геноциду українського народу. І 21 місяць повномасштабної війни, коли українців знову намагаються позбавити культури, історії, територій і життя. А вони – незламно стоять на захисті своєї свободи і незалежності.

Аби пригадати, дізнатися дещо нового з історії власного народу, разом зі здобувачами освіти 22 листопада здійснили віртуальну екскурсію до НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ (м. Київ).

З цікавість розглянути територію музею ззовні, поговорили про проєкт, за яким будувався музей з 2009 р., відвідали єдину, основну експозицію музею, мали можливість переглянути рідкісні експонати, що несуть правду про події Голодомору 32’33 років, змогли дійти висновків, що події 1932-1933 рр. і 2022-2023 рр., нажаль, тісно між собою пов’язані.

Як і минулого року, вшанування пам’яті жертв Голодомору та штучних масових голодів відбувається в умовах повномасштабного російського вторгнення та реальної загрози ракетних та артилерійських обстрілів цивільного населення та інфраструктури. Тому найкращий спосіб вшанувати пам’ять – це долучитись до акції «Запали свічку пам’яті».

Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

 

Мандрівка музеєм архітектури та побуту

Posted in Новини - Новини

Класна нагода здійснити маленьку мандрівку випала на долю здобувачів освіти Глибоцького професійного ліцею. Активна молодіжна спільнота ліцею, разом із викладачами, відвідали Чернівецький обласний музей архітектури та побуту.

Екскурсовод музею із задоволенням відкрила двері у минуле буковинського села. Екскурсія-огляд розпочалася із знайомства з вітряками, де виготовляли борошно. Йдучи далі, побачили курінь, кошницю, стодолу, голубник, кузню… та хіба все перерахуєш!

Мандруючи територією музею здобувачі освіти дізналися про особливості виготовлення овечої бринзи, побачили комору, де зберігалося зерно, зазирнули до корчми, яку в народі називали «жіночи сльози», мали можливість порівняти житло бідняка, середняка та багача, а ще, як представники ХХІ століття тепер знають точно, який вигляд мав оригінальний замок на дверях у кожній хаті у ХІХ столітті. Всі разом зазирнули до церкви з дзвіницею та мали можливість, стоячи під різьбленою брамою 1934 р., що залишилася від В. Залозецького, загадати бажання!

На згадку про відвідування музею під відкритим небом залишилися: гарний настрій, спільні спогади та яскраві фотографії!