23 лютого

 

Сценарій вечора присвяченого дню Захисника Вітчизни

«Парубоцькі забави»

Ведучий: Добрий день любі друзі! Ми раді бачити Вас в цьому залі! Ми

зібралися для святкування дня Захисника Вітчизни.

Наш народ має свої національні, збройні сили. І стоять вони вдень і вночі на сторожі мирного розквіту української держави, але сьогодні почуваються іменинниками не тільки ті хто перебуває у рядах збройних сил України.

Мабуть, багато хто з Вас прийде служити в армію, та й усім нам не байдуже злободенні проблеми армійського життя бойового навчання, побуту солдатів і офіцерів українського війська.

Ведуча: З ім’ям мужчини мало народитись

Залізом стати – мало буть рудою

Ти маєш переплавитись, розбитись

І, як руда, пожертвовать собою.

Мужчина ти, і все зумій прийняти

Від поцілунку жінки і до пулі

А ще навчись в бою не відступати

Готовність вмерти – зброя це у тебе

Мужчини помирають коли треба

І через те – вони завжди живуть.

Ведучий: Саме тому день Захисника Вітчизни стає святом не тільки

військових, а й всього народу.

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто користується всіма її благами й дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Нелегка військова служба: це і ранні підйоми, багатокілометрові пробіжки і звичайно армійська дисципліна.

Дорогі друзі! прийміть найщиріші вітання з нагоди цього свята!

Ведуча: Також хочу поздоровити всіх присутніх хлопців майбутніх воїнів з

святом. Без кого не буває жодної армії в світі? Без солдат!

І сьогоднішню конкурсну програму ми назвали: «Ати бати шли солдати».Всім відомо, що українські солдати завжди славились силою, мужністю, кмітливістю. І я впевнена, що з сьогоднішніх хлопців виростуть такі ж мужні солдати.               О, могутні лицарі! Сильні і ввічливі та люб’язні з’явіться на поклик турнірних труб!

(Виходять команди)

Ведучий: Представляю Вам учасників сьогоднішньої програми.

1. Команда: «Морские котики».

2. Команда: «Спецназ».

Ведуча: Ми бажаємо Вам успіхів у змаганні! Нехай переможе найсильніший.

За кожний виграний конкурс переможець отримує по 1 – балу.

Склад журі:

Конкурс

  1. Стройовий огляд. Оцінюється повороти на місці, направо. наліво, кругом. Показовий виступ.

  1. Конкурс капітанів. До ноги кожного капітана прив’язується надувний                          шарик. Задача – вільною ногою наступити на шарик суперника так, щоб він лопнув. Переможцем є той, у кого залишається цілим шарик.              (2 шарики).

  1. Конкурс юнг. А зараз уявіть собі, що наближається шторм (розкидаються шашки по залу). «Чиста палуба». Хто назбирає більше сміття, виграє. Проблема в тому, що корабель хитає з сторони в сторону. Ми нашим юнгам зав’язуємо очі. (2 – шарфи, шашки).

  1. Стрибки в мішках. Учасники шикуються по одному в колону.  Виносяться по 1 – мішку для кожної команди. Кожний учасник з команди повинен в ньому добратися до відмітки і повернутися до старту, передаючи мішок іншому учаснику. Яка команда швидше закінчить та й перемагає. (2 - мішки).

  1. Конкурс стройової пісні. Проходження в колоні по 2 з піснею (по периметру зала).

  1. Конкурс лікарів. У нас поранений капітан, йому потрібна медична допомога. По одному учаснику з кожної команди повинен перебинтувати голову капітана і назад розбинтувати, в кінці бинт скрутити в попереднє положення. Хто швидше і акуратніше - перемагає. (2 бинта).

  1. Конкурс силачів. (Бурлаки на Волзі). А яка команда у нас сильніша? Це легко зараз встановити за допомогою каната. Всі члени команди приступають до вправи, повертаючись спиною беручі канат на спину і тягнуть канат в свою сторону так щоб достати м’яч який знаходиться у дівчини яка стоїть на визначеній відстані від команд. Хто перший забирає м’яч виграє.

  1. «Стрільба». Я думаю, що ви це вмієте робити на відмінно. В середині зала 2 асистентів піднімають 2 обруча, мішені для кожної команди. Обручи знаходяться на одинакові відстані від команд. Кожен учасник повинен попасти м’ячем в обруч. Команда яка більше м’ячів закине в обруч -  перемагає. (2 обруча, волейбольний м’яч).

  1. Слідуючий  конкурс спортивно – гумористичний.

а). Учасник стартує на четверіньках, перед ним на підлозі тенісний шарик, він дує на нього і переміщує його до відмітки, повертається з шариком в руці до місця старту, передаючи його слідуючому учаснику. Яка команда швидше закінчить та й перемагає.

б). Учасники стартують парами, тримаючи головами волейбольний м’яч, добігають до відмітки, повертаються назад, передаючи м’яч слідуючим учасникам. Завдання капітана команди підготувати кожну пару учасників. Яка команда швидше закінчить та й перемагає.

в). Учасники стартують парами, один приймає положення лежачи, а інший тримає його за ноги, добираються до відмітки, міняються ролями, повертаються до місця старту. Яка команда швидше закінчить та й перемагає.

10. Конкурс «Переправа». Учасники шикуються по одному в колону.

Виносяться по 2 – дощечки для кожної команди. Кожний учасник з команди повинен по дощечкам добратися до відмітки і повернутися бігом до старту, передаючи дощечки іншому учаснику. Яка команда швидше закінчить та й перемагає. (2 - дощечки).

11. Вгадай, що робили. Одного з гравців просять вийти з кімнати, протилежної команди. В його відсутності команда противника договорюється, що будуть робити (показувати). Повернувшись він відгадує, що протилежна команда показує (городні роботи). Потім команди міняються між собою.

12. Жартівлива вікторина

1. На що схоже пів’яблука? (На іншу половину)

2. Син мого тата, але не мій брат. Хто це? (Я)

3. Летіли 3 страуси. Одного вбили мисливці. Скільки залишилось? (Страуси не літають.)

4. Що можна побачити із закритими очима? (Сон)

5. Коли чорній кішці легше зайти в будинок? (Коли двері відчинено)

6. Якою хворобою ніхто не хворіє на суші? (Морською)

7. По чому ходять, а ніколи не їздять? (По драбині)

8.Хто відзначає день народження лише раз у 4 роки? (Той, хто народився 29 лютого)

13. Кожному учаснику із команди потрібно відгадати по загадці, якщо участник не знає, то відповісти дозволяється другому участнику команди.
Загадки:
1.
Як називається деревянна частина гвинтівки? (приклад).
2. Кто здобуває інфрмацію про противника, о його розміщенні, чисельності, озброєнні? озвідники).
3. В ч
ому носят офіцери свою зброю? (в кобурі).
4. Як називається зимній верхній одяг солдата? (шинель).
5. Як называється святковий прохід всіх групп та родів військ по Красній площі? (парад).

На протязі всієї гри за кожну перемогу в конкурсі команда отримувала по одному балу. В кінці гри підраховуються бали. Підведення підсумків і нагородження переможців.