Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

День Гідності

Posted in Новини - Новини

Сьогодні – Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві історичні події періоду незалежності – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013-2014 рр. Це свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року, для того щоб донести до сучасного і майбутніх поколінь правдиву інформацію про нові сторінки історії України, а також віддати належну шану гідності, жертовності і патріотизму тим громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, європейського вибору.

22 листопада 2004 року – розпочалась Помаранчева революція. Українці тоді вперше вийшли на Майдан і добилися повторних виборів. Помара́нчева револю́ція — кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших актів громадянської непокори в Україні. Конституційна реформа зменшила повноваження президента, і, таким чином, знизила рівень значущості спірних президентських виборів. За результатами голосування у повторному другому турі виборів перемогу здобув Віктор Ющенко. Зміна правлячої еліти України, що відбулася в результаті «Помаранчевої революції»…

Молоде покоління студентів яке виросло на ідеалах мирної Помаранчевої революції не змогло стерпіти брехні режиму Януковича і у листопаді 2013 року українці знову вийшли на Майдан. На цей раз він виявився кривавим. Протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові та стали значно масштабнішими. Відбулися криваві сутички в центрі Києва, з’явилися перші жертви…

Революція Гідності - Київський МайданМайдан у КиєвіЄвромайдан 

Терміни Революція Гідності та Єврореволюція стосовно означених подій іноді використовуються в тому ж контексті, що й термін Євромайдан, але мають інше семантичне навантаження: «Євромайдан» здебільшого застосовується в контексті організації, форми та місця проведення протестів на підтримку європейського вибору України — як складова Революції ГідностіРеволюція Гідності — як суспільні та політичні зрушення, викликані зривом підписання Угоди про Європейську інтеграцію, та, власне, самим Євромайданом.