Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

Міжнародний день Визволення в'язнів фашиських концтаборів

Posted in Новини - Новини

11 квітня - Міжнародний День Визволення в’язнів фашистських концтаборів. У цей день в навчальному закладі бібліотекарем Маріанною Шпак була організована виставка «Світлини пам’яті» та  під керівництвом класного керівника Дмитра Вельнечука відбувся виховний захід «Шлях фашизму - шлях до смерті!».
На заході було вшановано пам’ять про громадян, які у роки Другої світової війни постраждали від нацистських переслідувань.Фашизм – його звіряче обличчя назавжди закарбувалось в свідомості людей, які пережили це страшне лихоліття у фашистській неволі. І тому одне із головних завдань  — цедонести правду молоді про страшну ідеологію фашизму. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.
Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.
За роки другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік.
Не секрет, що дуже велика кількість людей так і залишилися безвісті зниклими. Саме тому занедбані могили можуть бути останнім притулком і сусідського сина, і власного родича. Ось чому до них ставляться дбайливо, не забуваючи зривати бур’яни і приносити свіжі квіти, як невпинну подяку за можливість жити в світі.
 
Фотографії засідання розміщені у вкладці "Фотоальбом".