Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів математики, фізики та астрономії професійно-технічних навчальних закладів

Posted in Новини - Новини

10 вересня у Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг відбулося засідання методичного об’єднання викладачів математики, фізики та астрономії ПТНЗ з проблеми «Основні напрямки організації навчально-методичної діяльності викладачів ПТНЗ щодо підвищення якості рівня навчальних досягнень з математики, фізики та астрономії у 2013/2014 н.р.». У засіданні взяли участь: О.М.Пономаренко, начальник відділу фахової освіти, ліцензування та атестації Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА; О.Я.Біляніна, завідувач науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППОЧО; А.П.Андрух, методист фізики та астрономії ІППОЧО; В.В.Ковдриш, завідувач кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ІППОЧО, кандидат фізико-математичних наук; О.В.Цимбал, директор Чернівецького професійного ліцею сфери послуг; викладачі фізики та математики ПТНЗ Чернівецької області.

Олена Пономаренко зазначила: «Професійно-технічні навчальні заклади області сьогодні займають гідне місце у системі освіти. У наших закладах нараховується 7237 учнів. 105 учнів здали ЗНО. Ми повинні зробити все для того, щоб наші вихованці отримали якісні знання. Перша умова якості – це кадрове забезпечення. Кожен викладач має мати вищу освіту за фахом. У кабінеті повинні бути всі необхідні засоби, без яких не можна провести сучасний урок. Невід’ємним є використання інформіційно-комунікативних технологій. Кожен викладач має пам’ятати про свій фаховий рівень та професійно вдосконалюватися».

Ольга Біляніна детально розповіла про особливості викладання математики у ПТНЗ, враховуючи форму проведення незалежного зовнішнього оцінювання. Голова методичного об’єднання математики Ніна Павлюк та голова методичного об’єднання фізики Галина Савчук-Баловсяк виступили зі звітом роботи викладачів математики, фізики та астрономії. Анатолій Андрух звернув увагу присутніх на формування дослідницьких компетентностей учнів під час проведення позаурочної роботи з фізики. Володимир Ковдриш наголосив на основних напрямках організації навчально-методичної діяльності викладачів ПТНЗ щодо підвищення якості рівня навчальних досягнень з математики та фізики.

Учасники засідання обговорили перспективний план роботи методичного об’єднання, прийняли методичні рекомендації та затвердили творчі групи викладачів.