Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

Засідання МО викладачів ПТНЗ області з предметів "Історія та правознавство"

Posted in Новини - Новини

12 вересня 2013 року на базі Чернівецького професійного будівельного ліцею відбулося засідання методичного об’єднання викладачів історії та правознавства професійно-технічних навчальних закладів області.

Відкрила засідання начальник відділу професійно-технічної освіти, ліцензування та акредитації Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Олена Пономаренко. У короткому вступному слові вона привітала викладачів з початком нового навчального року і відзначила, що професійно-технічна освіта завжди була і залишається важливою складовою системи середньої освіти області. Її сильними сторонами завжди були небайдужість та професіоналізм викладацького корпусу, потужна матеріально-технічна база кабінетів загальноосвітніх дисциплін, здобутки на шляхах модернізації навчально-виховного процесу, зокрема ІТ-підтримки викладання загальноосвітніх дисциплін.

Заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Тамара Богачик зупинилася на питаннях науково-методичного супроводу викладання загальноосвітніх дисциплін у ПТНЗ області. Вона, зокрема, відзначила як позитивний момент той факт, що координаторами методичних об’єднань викладачів загальноосвітніх дисциплін професійно-технічних закладів є фахівці Інституту післядипломної освіти. Це піднімає якість методичної роботи, сприяє кращій її організації та забезпечує кращу наступність усіх ланок середньої освіти. Ключова роль у цьому процесі належить викладачам, тому вони мусять постійно працювати над зростанням свого фахового рівня через самоосвіту, засідання методичних об’єднань, роботу у творчих групах, участь у професійних конкурсах тощо.

З доповідями про актуальні питання викладання історії та правознавства виступили методисти ІППОЧО Василь Федорак та Іван Семенюк.

Представниками Глибоцького професійного ліцею, які взяли участь в засіданні методичного об’єднання були викладачі правознавства та історії Борісова Н.В. та Алукі М.М.