Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

День Соборності України

Posted in Новини - Новини

День Соборності України – це свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві Федір Швець урочисто проголосив текст Універсалу Директорії: «... Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині Народ України, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну державу Україну на благо і щастя всього її трудового люду». Цього дня відбулась доленосна подія для всього українського народу – дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу.   

З цієї нагоди 20 січня в Глибоцькому професійному ліцеї був проведений урок « Соборність України: від ідеї до сьогодення». Здобувачі освіти І курсу переглянули фрагменти документальних фільмів « Хроніки української революції», « Герої України. Крути. Перша незалежність» та ознайомилися з одними із найважливіших подій Української революції 1917-1921 рр.: проголошенням 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки та рівно за рік - Універсалом Директорії Української Народної Республіки – об’єднання УНР і ЗУНР в одну суверенну державу. День Соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається і День Соборності України і перше проголошення незалежності України.

No images found.