Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Микола Макаревич, директор.        

Ні – насиллю над жінками!

Posted in Новини - Новини

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок щорічного визначається 25 листопада. Ця дата  вибрана не випадково. Саме цього дня, восени 1960-го року під час політичних протестів у Домініканській Республіці, за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, що були активними учасниками супротиву. Показова  кривава страта сестер збереглася в народній пам’яті надовго та мала світовий резонанс. У 1981 році активістки жіночих рухів вирішили вибрати дату їх загибелі як день протесту проти насильства щодо жінок. А з 1999 року цей день став міжнародною датою.

Глибоцький професійний ліцей не залишається осторонь цієї соціальної проблеми, тому щорічно психологічна служба проводить ряд психологічних заходів. Зокрема, проведено бесіду з елементами тренінгу на тему «Ні – насиллю над жінками», а також акція «СТОП насильству! Ми проти насильства над жінками».

Проблема насильства над жінкам – проблема, про яку треба не просто говорити, про неї треба кричати, адже кожна п’ята жінка в Україні потерпає від насильства. Щоденно тисячі жінок живуть у стресі за своє життя і життя своїх дітей. Але ніколи не пізно прийняти, осмислити ситуацію і зробити правильне рішення. По всій країні працюють притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства, психологічні та соціальні служби, які допомагають пройти складний шлях реабілітації та почати жити нормальним життям.