Робітнича професія: обери своє майбутнє!

Глибоцький професійний ліцей радий вітати Вас на нашому сайті!

Ми пропонуємо Вам стати частиною нашого життя: переглянути новини, знайти корисну інформацію чи залишити свій відгук.

Наш ліцей – це навчальний заклад, де викладачі, майстри виробничого навчання та вихователі є наставниками, партнерами, прикладом для наслідування та друзями для учнів.

Ми живемо і працюємо для того, щоб наші учні здобули не просто знання і навики, а професію, яка б відкрила їм дорогу в майбутнє.

Срібний дебют

Posted in Новини - Новини

У Чернівцях 29-31 березня пройшов міжнародний фестиваль із кулінарного та кондитерського мистецтва “FoodLandBukovina-2017”. Це масштабна подія для спеціалістів ресторанного господарства, студентів та учні профільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.

У ньому взяли участь  понад півтори сотні кулінарів з семи країн світу. Судді оцінювали учасників у різних номінаціях серед молоді (юніори) та професіоналів (сеньйори). Найнапруженіші та найцікавіші змагання відбувались у спеціальних боксах, де кухарі на очах глядачів виготовляли за певний період часу свої страви. В окремій кімнаті вироби кулінарів дегустували судді.

Суддівська бригада - світові зірки кулінарного мистецтва акредитовані Всесвітньою Асоціацією Кулінарних Союзів (World Association of Chefs' Societies -WACS): чемпіон світу з кулінарного мистецтва Марія Шрамко (Ісландія), глава Гільдії кулінарів і шеф-кухарів Булорусі Олександр Чікілевський, голова асоціації шеф-кухарів Туреччини Сефер Япіджі, член Асоціації шеф-кухарів Середземномор'я і Європейського регіону АCMER Еріх Главіца (Австрія), практикуючі шеф-кухарі та бренд-шефи найпрестижніших ресторанів Європи Девід Мішель - Візон (Великобританія), Раду Зарнеску та Юлія Драгут (Румунія), Іванна Грудевіч (Хорватія), Ніколай Андріанов (Естонія), Ігор Місевич, Іштван Андрео та Руслан Бойко (Україна).

Глибоцький професійний ліцей вперше приймав участь у такому поважному фестивалі. Навчальний заклад представляла майстер виробничого навчання з професії «Кухар; кондитер» Ольга Чернушка. Протягом 45 хвили вона приготувала та презентувала суддям рибну страву «Дорадо «конфі» з цитрусовим соусом та гарніром з цибулі-порею». Судді оцінили смакові якості страви найвищою оцінкою та відзначили її оформлення. Незважаючи на сильну конкуренцію у номінації «Індивідуальний практичний клас – Сеньйори - Рибна страва» (серед конкурентів шеф-кухарі з великим досвідом роботи у престижних та відомих ресторанах України і Європи), Ольга Петрівна зупинилась за крок від першого місця та нагороджена срібною медаллю і дипломом фестивалю другого ступеню. Вона - єдиний представник професійно-технічних навчальних закладів Буковини серед переможців фестивалю у категорії «Сеньйори».

Участь у фестивалі, це унікальна можливість дізнатися про свої здібності від міжнародних експертів і отримати незабутній досвід,це джерело професійного зростання.

На цьому наші досягнення не завершені. Ми будемо робити все для здобуття нових професійних перемог і здійснення творчих задумів і мрій…

  Фотографії розміщені у вкладці "Фотоальбом"

Свято творчої вчительської душі.

Posted in Новини - Новини

Атестація підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність педагога до поповнення свого досвіду, допомагає визначити кращих із них. Атестація – це підсумок професійної майстерності викладача, майстра виробничого навчання, вихователя, демонстрація найкращих професійних умінь, це новий етап на шляху до підняття учительського авторитету серед колег та учнів, змога проявити свої здібності. Але атестація – це і свято великої, щедрої, доброї вчительської душі, свято творчості вчителя. 

У Глибоцькому професійному ліцеї проведено підсумкове засідання атестаційної комісії у 2016-2017 н.р. присвячене результатам атестації 11 педагогів ліцею (6 майстрів виробничого навчання, 4 викладачі та керівник гуртка).

Викладачі, майстри виробничого навчання та керівник гуртка представили яскраві та цікаві творчі звіти про свої досягнення на педагогічній ниві у міжатестаційний період. Серед здобутків колег розробка авторських програм (керівник гуртка Візнюк Є.Д.), методичних посібників (майстри виробничого навчання Чернушка О.П., Вакарюк О.Д., викладачі Агатій І.І., Бондаренко М.О.), методичні розробки і публікації у фахових виданнях (викладач правил дорожнього руху Бондаренко М.О. та викладач іноземної мови Чернат А.П.). Кожен з них продемонстрував роботу власних інтернет-сторінок та блогів, де розміщена цікава та корисна інформація, як для колег, так і для учнів.